sekmadienis, balandžio 06, 2008

Melburnas. Pirma savaite.

Lauket ziniu is Melburno? Pagaliau sulauket :) Nebus toks jausmingas ir pagristas emocijomis, o daugiau faktai ir pastebejimai. Kaip visada. Emociju palaukit kol Zivile atvaziuos :)
Skridau i Melburna su Emirates avialinijomis. Visai patiko. Aptarnavimas geras, vietos lektuve uztektinai, o ir vieta gali pasirinkti is anksto iejes i savo online rezervacija. Baisiausia buvo klausimas ar reikes moketi uz virssvori ar ne ir kiek to virssvorio bus. Svarstykles parode 30 kg, leidziama 20 kg. Na galvoju, kiek gi cia dabar paprasys? Bet uzdejo etikete, kad "sunkus. 28 kg" ir jokiu klausimu ar primokejimu :) Nezinau ar cia pasiseke, ar visuomet jie tokie geri. Jau buvau pasiruoses aiskinti, kad isvykstu su visam is salies ir del to mano cemodanas toks sunkus. Kitas zingsnis buvo rankinio bagazo pravezimas. Leidziama 7 kg, mano sveria 14.5 kg. Ejau po patikrinimo posta stengdamasis kaip galima labiau parodyti, kad nieko sunkaus nevezu - rankute sulenkta, einu atmestinu zingsniu, bet matyt jau patyre pareigunai, o gal siaip nusprende patikrinti, nes niekas tuo metu pro sali nejo, sako "uzdekite prasom lagamineli ant svarstykliu". 14.5 kg. "-Kas viduj? -Knygos, dokumentai. -Jokiu elektroniniu prietaisu? -Jokiu. -Ok, praeikite" Phew. Dar vienas postas praeitas ir jau ramu, kad tikrai nereikes moketi :) Bet dar su tais lagaminais turejau vargo. Nuvykes i Melburna nusprendziau pataupyti ir nevaziuoti is oro uosto su taksi, o iki miesto vaziuoti autobusu AirBus, o is miesto iki viesbucio traukiniu, nes pastudijavau zemelapi, kad viesbutis netoli traukiniu sustojimo. Tai pasitampiau normaliai su tais lagaminais. Ypac traukiniu stoty, kur nakti isjunge kai kuriuos eskalatorius ir turejau laiptais zemyn-aukstyn tampytis, o dar nepataikiau i ta platforma is pirmo karto :) Vienzodz - pasikacalinau :) Gerai, kad nugaros nepasitempiau...
Melburnas pasitiko rudenisku oru ir lietumi. Ir taip visa savaite. Treciadieni net vetru padave, kurios isvarte medzius ir nutrauke elektros laidus, tai dar kai kas iki dabar be elektros sedi (viena bobute, net sudege del to, nes naudojo zvakes namui apsviesti). Bet va sia savaite jau zada vel "normalu" ora 23-25 celcijaus, tai atsigausiu :) Kita diena po atvykimo jau kulniavau i darba. Apie darba kol kas tik gerai. Kolektyvas jaunas, prie musu projekto dirba vien bachuriukai. Atmosfera darbe superine (tokia pati kaip mes Lietuvoj pas save propagavom) - jokiu bosas-pavaldinys santykiu. Bet tai turi ir minusa, nes nera jokiu nurodymu. O zinot, kaip sunku is pradziu isivaziuoti naujam darbe, ypac, kai nauja sfera. Lengviausia butu, kad va dabar reikia tau padaryti ta ir ta. Sedi ir darai. O dabar abstrakcios tokios uzduotys, tai turi pats susigalvoti ka daryti. Tai ir analizuoju musu website, ieskau klaidu, rasausi patobulinimus bei testuoju Google AdWords, nes teks nemazai prie to dirbti. Sugalvojo chebryte karta i menesi savaitgali pas ka nors i namie zaisti pokerio. Pirma savaitgali vaziavom pas Sam'a. Labai keista - firma issirutuliojo is pokerio website'u ir pagrindiniai projektai islieka pokeris, bet visi dirbantys labai silpnai zaidzia pokeri ir tik CEO zaidzia panasiam lygyje kaip ir as. Tai buvo fun. Zaidziau su bet kokiomis kortomis, kad pasilinksminti ir vis tiek sugebejau likti 2 dolerius pliuse (zaidem smulkiais)...
Na bet kol kas didziausias issukis, del kurio negaliu susikaupti ir darbe, yra busto paieskos. Kaip minejau firma apmoka man 2 savaites viesbutyje ir terminas baigiasi si penktadieni. O realaus buto ne nematyti dar. Visiskai kitokia procedura Australijoj. Tiek Lietuvoj, tiek NZ budavo paprasciau - susirandi patinkanti buta/butus internete, kontaktuoji su agentu ar seimininku, paziuri ar patinka ir jei taip iskart sukerti rankomis. Cia visiskai kitaip - dazniausiai negali susitarti apziureti buto bet kuriuo metu, nes buna numatyta inspection diena ir skirta tam 15-20 min. Jei patinka butas turi uzpildyti anketa, kur surasyti buvusiuos nuomotojus, darbdavio info ir pan, kad agentas galetu patikrinti rekomendacijas. Ir tik patkrinus rekomendacijas ir suderinus su seimininku - butas isnuomojamas. Taigi procesas nuo tinkamo buto suradimo iki gavimo gali uztrukti 2 ar net 3 savaites. Negali jo gauti iskart. Taip yra todel, kad ziauriai truksta nuomojamu butu didziausiuose Australijos miestuose. Melburne paprastai i viena buta pretenduoja apie 50 zmoniu, Sidnejuje dar baisiau - apie 200 (bent jau taip per zinias sake). Tai biski ima panika. Butu perziura irgi stresinis dalykas. Kaip sakiau paprastai perziura vyksta 15-20 min, o butai ivairiose miesto vietose ir daznai perziura buna tuo paciu metu arba 15 min skirtumas. Tai gerai, kad sefas suveike masina (koks geras mano sefas :)), tai teko is vakaro susiplanuoti marsruta prisedus prie zemelapio ir palakstyti po Melburna, kas ypac linksma dar nepazistant miesto (kelis kartus pramoviau reikiamas gatves). I perziuras susirenka kruvos zmoniu, na ne 50 kaip sake per zinias, bet neturi laiko laukti ir skaiciuoti. Apziuri ar patinka ir dumi i kita vieta, nes niekas s*kanciu nelaukia. I viena buta atejau pavelaves 1 min, tai nenorejo leisti apziureti, bet isprasem 1 min (buvo dar 2 pavelave). Cia seimininke buvo bute, tai gerai. Kitu atveju agentas paprastai isvaziuoja i kita objekta ir tada tiu-tiu... Tai kol kas rezultatai nekokie. Po tokio nerealaus buto, koki turejom Auckland'e visi perziureti butai yra "fe", o ir dazniausiai be baldu, tai dabar taktika pasikeite - ieskosiu kazkokio buto su baldais, kur galetume pakenciamai gyventi bent 3-4 men ir po to kai Zivile atvaziuos ji gales uzsiimti tobulo buto paieskomis, nes dabar ji nedirbs bent jau iki spalio :))
Na ka, kitas irasas greiciausiai bus treciadieni is Ziviles super-duper projekto. Tiek kad neaisku ar nenusikels ir kada Zivile tures laiko aprasyti viska, nes naujam bute seimininke nesinaudoja internetu, net TV nera, tai Zivile gales tik skaityti arba piesti gal...:)

3 komentarai:

Linas J rašė...

Smagu girdėt iš tavęs. Linkėjimai ir gero buto su baldais.

Vilmis rašė...

na Sidnėjuj ir gi ne 200 žmonių susirenka. Kol kas būdavo 10-20, bet jau užkniso, tuoj varysiu į kalnus ilsėtis nuo tų buto paieškų :)

Anonimiškas rašė...

Tai kur daugiau naujienu :) ?