trečiadienis, kovo 19, 2008

Australijos darbo viza

Pagaliau! Po dvieju menesiu laukimo sianakt gavau patvirtinima, kad musu vizos i Australija patvirtintos!!! Lia-lia-lialia-lia, vaziuosim i Australija...:))
Siek tiek buvo apemes nerimas, kad jau pora savaiciu nera jokiu ziniu is imigracines, bet raminau tiek save, tiek Zivile ir sakiau, kad kovo 20 viza bus patvirtinta. Apsirikau viena diena :)

Laikina darbo viza Australijoje - procesas

Aprasysiu siek tiek pati procesa - gal kam bus naudinga, jei sugalvos aplikuoti, o ir paciam prisiminti verta :)

Visas procesas nuo vizos pateikimo iki gavimo truko 2 men. Aisku uztruko is darbdavio gauti reikalingus dokumentus (kaip sakoma, out of sight - out of mind (is akiu - ir is atminties)). Tai vietoj to, kad suaplikuotume gruodi, galiausiai dokumentus pridavem sausio 21 d.

Aplikavom elektroniniu budu del 457 Business Long Stay vizos. Zymiai sudetingesnis procesas Australijoje nei Zelandijoje, nes pirma turejo patvirtinti darbdavio Sponsorship, kas truko menesi, tada Position Nomination ir mano vizos Application. Pastarieji 2 patvirtinti kartu.

Sunkiausia ir svarbiausia yra Sponsorship, nes darbdavys turi irodyti, kad butinai jam taves reikia. Aisku, jei pozicija is trukstamu profesiju saraso, tai be problemu, bet mano atveju reikejo irodyti, kokia nauda gaus Australija is manes ir kokias naujas technologijas ar igudzius as duosiu Australijai.

Buvo siek tiek problemu, bet darbdaviui pavyko itikinti, kad SEO (Search Engine Optimization) yra nauja technologija ir Australijoje labai truksta zmoniu su tokiomis ziniomis. Tai teko paskaityti keleta knyguciu apie tai, kad jeigu sugalvotu tikrinti, buciau pasikaustes :) Kas del tikrinimu, tai gan grieztai viska tikrina. Man aplikuojant del vizos paprase atsiusti rekomendacija is buvusio darbdavio ir paskui sake Svajunas, kad skambino is Australijos Konsulato Lietuvoje (lietuviskai) ir klause ar tikrai dirbau ir ar tikrai toks super duper darbuotojas :)) Taigi, jei kas galvojate pateikti melagingas rekomendacijas - galite nukenteti.

Del visu vizu patartina aplikuoti elektroniniu budu, nes tokiu atveju greiciau perziuri imigracine tavo anketas, o ir komunikacija vyksta elektroniniu pastu, kas yra zymiai greiciau, nes visalaik prisireikia papildomu dokumentu arba atsiuncia reikalavimus pasidaryti rentgeno nuotraukas ir pan.

Jei ruosiates aplikuoti del vizos dviese ir nesate susituoke, tai pasiruoskit tureti irodymus ne senesnius nei 12 men, kad gyvenate kartu (banko saskaitos, komunalines saskaitos, buto nuomos sutartis, kelioniu rezervacijos, nuotraukos). Na ir labiausiai nervinantis dalykas yra laukimas. Oficialiai si viza sutvarkoma per 4-12 savaiciu (dazniausiai per 12 sav.), tai jei norite greiciau reikia prasyti darbdavio, kad skambintu imigracinei ir spaustu juos - kada bus sutvarkyta, ar truksta kokiu dokumentu, nes man sito darbuotojo reikia kaip oro ir kuo greiciau...

Tai va, po Velyku dumiu i Melburna jau ir bandau isikurti (gaila, kaip tik vakar pasibaige visi aviabilietu ispardavimai i Australija, tai dabar bilietai trigubai brangesni), o Zivile pasilieka cia Auckland'e. Dar neminejo, bet priprase jos darbas ja pasilikti iki balandzio 25 d ir uz tai pakels pareigose bei apmokes gyvenima prabangiame bute :)) Man irgi zada dvi savaites apmoketi viesbuti, kol susirasiu kur gyventi, tai visai gerai gausis cia :)

9 komentarai:

Vilmis rašė...

Sveikinimai su vizos gavimu !
Ir sėkmės su buto paieška,nes jį sunkiau rasti nei darbą, bent jau Sidnėjuj.

Zivile rašė...

o jei manes kas paklaustu ko labiausiai gailiuosi siais metais tai atsakyciau, kad gailiuosi sprendimo pasilikti ogilviuose menesiu ilgiau... lengva priprasyti, kai su viza viskas neaisku, bet dabar kai jau aisku, tai taip negera kad oj...

Linas J rašė...

Sveikinu judu :) ir jau beveik einu ieškot bilietų į Melburną. :)

Anonimiškas rašė...

Nu ka :) Sekmes Linai darbuose!!!! Kiek zinau Australijoje lietuvaiciu daugiau nei NZ :) Taigi sekmes naujame darbe ir laukiam nauju fotoreportazu is graziosios Australijos!!!

Gintautas rašė...

Tai ka darysit su blogo pavadinimu? Reiks kurti nauja bloga. Vienos problemos su tuo migravimu...:)
Valio Zivilei ir Linui! Idomu ar toli nuo jusu bus raudonas kalnas?

sarunezurba rašė...

Sveikinu !!! KAip faina ! Zivile kantrybes viskas turi pabaiga ir net su happy end :) !!!

Anonimiškas rašė...

Sveikinu!
Iki susitikimo Australijoj! :)
Astam.

Anonimiškas rašė...

Sveiki dar karteli!!!!
Su Velykom - Pavasario svente :))))

Jei butumet Lietuvoje pagalvotumet , kad uz lango Kaledos :) Jega! Sniego daugiau nei per Kaledas !!!!

Linai ir Zivile - nepamirshkit, kad as laukiu NZ vyno :)!!!!!
O iskaitant tai, kad rugsejo gale Lietuvoje turetu atsirasti dar vienas zmogeliukas :) tai laukiam labai daug NZ vyno :)

Zivile rašė...

Nu atak. Parasyk detalesni rasineli apie tai mum i meila, a? Be to, kadangi rugsejo vidury tikrai busim LT,tai pasirupinsiu, kad Linas tau pristatytu tinkama kieki vyno:) Is NZ ir is AU:)