antradienis, spalio 23, 2007

Pokeris ir laimingiausia diena gyvenime...:)

Sis savaitgalis Zelandijoje buvo ilgas, nes pirmadienis nedarbo diena (Labor Day). Ta proga vietinis casino renge Auklando Hold'em No Limit Pokerio cempionata. Startinis mokestis 1100 NZD, bet pries tai kelis menesius vyko ivairus turnyreliai, kur buvo galima laimeti vieta sitame pagrindiniame turnyre uz zymiai mazesne suma. Tai vienakart ir as sudalyvavau tokiam turnyrelyje uz 70 NZD ir laimejau pirma vieta bei teise dalyvauti pagrindiniame turnyre :)
Turnyras buvo isdeliotas per 3 dienas - pirmas 2 dienas zaide po 50 zaideju iki kol liko po 15 zaideju kiekviena diena. Ir pirmadieni like 30 zaideju lose iki pergales. Prizinis fondas 100'000 NZD, apdovanojama 10 priziniu vietu, uz pirma vieta 25'000 NZD. Mmmm, vilioja...:)
Pasirinkau zaisti pirma diena, kad jeigu iskrisiu, tai kad dar turetume kelias dienas kur isvaziuoti su Zivile. Po 9 valandu itempto zaidimo pagaliau iskrito sesioliktas zaidejas ir musu liko 15. As turiu vidurki zetonu (27'100) ir kazkokie sansai pakovoti del priziniu vietu yra. Atejus i finaline diena ir pasiklausinejus, kas per konkurencija buvo antra diena - supratau, kad visgi geriau buvo rinktis zaisti antra diena. Zymiai silpnesni zaidejai ir didesnis sansas islosti daugiau zetonu bei pasigerinti pozicija (i finaline diena atsinesami visi islosti zetonai). Taigi, susumavus visus rezultatus po pirmos dienos esu 17 is 30. Lyderiai keli ir jie turi uz mane beveik trigubai daugiau zetonu. Priemiau sprendima, kad dabar dauguma zaideju los atsargiai, tik su geromis kortomis, todel reikia bandyti isnaudoti progas ir "vogti" zetonus reprezentuojant geras kortas. Pirmos zaidimo minutes pateisino mano spejima - vos kas nors padidindavo statyma, visi nusimesdavo savo kortas. Islaukiau pozicijos ir kai jau nemazai zaideju nusimete pries mane ir as pabandziau toki manevra su K, 2 bugnu, deja po manes sedejes zaidejas atsake i mano statyma, o atsivertusios kortos man nelabai padejo A, 2, 9 ir ne vieno bugno. Dar pabandziau pablefuoti ir patikrinti ar jis turi tuza, bet kai jis mano statyma padvigubino, supratau, kad jis stipresnis ir nusimeciau. Stai 7000 zetonu ir nera :( Dar viena panasi situacija ir nors turejau geresne korta, bet nieko nepripirkau ir zetonu sumazejo drastiskai. Beliko laukti geros kortos ir stumti visus zetonus i banka (all-in), nes manevrams vietos nebeliko. O korta kaip neina, taip neina. Galiausiai sulaukes A9 nebeliko nieko kito, kaip stumti all-in. Visi nusimete, iskyrus viena, kuris padvejojes nusprende atsakyti i mano statyma su J 10. Na atrodo gerai - as priekyje ir yra galimybe pasidvigubinti. Pirmos 3 kortos is pirmo zvilgsnio neblogos 9, 7, 2, bet istikruju suteike oponentui dar daugiau sansu, nes iskritus 8, jis gautu eile. Kita korta 10 ir mane gelbeja tik dar viena 9 arba tuzas. Deja, paskutine 8 ir jis su eile paima banka. As out 21-oje vietoje :( siek tiek apmaudu, nes planas buvo patekti i trejetuka ir tai buvo visai realu, bet padariau keleta klaidu, atejo netinkamos kortos ir nepavyko susikrauti kazkiek daugiau zetonu ir tada beliko pasikliauti sekme...
Is pavadinimo galejote pagalvoti, kad kazka laimejau :) Bet laimingiausia diena buvo ne todel. Na grizau kazkiek susiparines, tad nusprendem su Zivile nueiti pasivazineti rieduciais, nes pagaliau ir man pavyko nusipirkti rieducius, tai buvo bandymo diena. Aisku, kadangi ne ekspertai rieduciu, tai nusipirkome ne per geriausius (ir galvojau, kodel tokie pigus :)), nes nors as uz Zivile "ciauzau" geriau su savo rieduciais "myniau, myniau" is visu jegu, o kaip "ant vietos taip ant vietos". O Zivile tik vikst, vikst ir nutolo. Pasirodo kazkokie netike mano ratukai, jei neidedi pastangu, tai ir nerieda. Tai greit nusikaliau ir nusprendem grizti namo. Va tada ir atsitiko laimingiausias dalykas gyvenime - praskrisdamas vienas pauksciukas numete savo bomba tiesiai ant manes :) Isivaizduojat, aikste didziule, erdve didziule, o sugalvojo vienintelis pauksciukas nusisikt ir pataike tiesiai ant manes! Ne salia, ne ant Ziviles, ne i krepsi, bet tiesiai man ant plikes! Koks sansas, kad taip gali atsitikti? Tai manau cia yra zenklas ir dabar man prades sektis kaip niekada. Va isskrendu ketvirtadieni i Melburna, tai manau jau cia prasides mano laime...:))

5 komentarai:

LS rašė...

Lionia,
rasinio intriga islaikei neblogai. :)
Prie pokerio stalo akivaizdziai sulaminai. Gaila.
O vat perskaites "laimingiausia diena gyvenime" as kazkaip visai kitas alegorijas suvedziau...ir tai nieko bendro neturejo su pokeriu ir apskritai materializmu :)
Is kitos puses pagalvojus, kiek nedaug mums paprastiems zmonems tereikia iki laimes :)

Tiesa, report'as apie Tonga - lovely!
Ziviles karjeros skrydziai - superb!
Laikom taip ir toliau!

Linkejimai,
Laurynas ir Vaidile

Anonimiškas rašė...

as irgi tai suvedziau ne i pokeri, ne i priza, o i visai kitus mielus dalykus :)

O pauksciukas - tikrai tikrai dabar atnes dideliausia sekme!

Gintautas rašė...

Pokštininkas:)

Anonimiškas rašė...

O as manau, kad pokeris lieka pokeriu, o paukstuko kakis reiskia - pradek dirbti :)))

Sese geltonkase ;) rašė...

:) Linai, na ir apgavai visus! Mama vos is kedes neisgriuvo, kai pavadinima perskaite! Tik greit greit skaito, kur cia ta pinigeliu suma aprasyta, o cia pasirodo paukstukas kaku ant plikes padare! Ot, tai dziaugsmas! :) Mane praeita pavasari irgi varnos apsiko, bet as kazkodel taip nesidziaugiau, ot, kvaila! :) Na dabar teks tau pasitempti, kad irodytum prietaru teisinguma!
Sekmes! ;)