sekmadienis, rugsėjo 16, 2007

Nelemtas Pusfinalis

Ech, nepavyko prasimusti i finala ir pakartoti 2003 re-match'o :(
Pirma ir manau "pagrindine" pralaimejimo priezastis buvo ta, kad nuluzo mediazone puslapis ir atsikelus anksti is ryto man nepasileido rungtynes. Techninis personalas paaiskino, kad taip yra problemu ir musu technikai stengiasi isspresti problema kaip galima greiciau :( Teko ieskoti kitu budu ziureti varzybas ir radau puslapi, kur su parsisiusta SopCast programa buvo galima ziureti varzybas per Rusu sporto kanala. Pagaunat kampa - varzybu ziurejimas per priesininku televizija nieko gero nezada :(

Kadangi pirmo kelinio visai nemaciau, tai apie ji negaliu nieko kalbeti. Toliau paanalizuosiu pralaimejimo priezastis ir klaidas mano manymu (juk visi mes galime treniruoti rinktine :)):
Nustebino mazai minuciu suteiktu Lavrinoviciams (5 ir 3 min). Ka jie taip grybavo pradzioje, kad paskui ju net neleido? As kazkaip kaip tik maniau, kad su rusais turetu sulosti broliai, nes jie zaidzia Rusijoje ir gerai perpranta rusiska krepsini (kaip Kaukenas italu). Be to jie yra greiti ir auksti, todel labai tinkami gintis pries tokius kaip Kirilenka, Khriapa ir pan. Is kitos puses, jei nesugebi apsiginti be prazangu, tai bauduotis, nes rusai nepasizymi geru baudu pataikymu, kas ir pasiteisino per lietuviu spurta rungtyniu viduryje. Tiesa, i gala pradejo pataikyti baudas. Dabar gi pabande lietuviai laimeti rungtynes sesiese, nors visuose ankstesniuose macuose zaisdavo bent 7-8 zaidejai. Gal del to ir neislaike tempo iki galo? Plius be Lavrinoviciu nelabai sekesi kovoti del atsokusiu kamuoliu, net po savo krepsiu.
Taip ir nesupratau, kodel nebuvo isbandyta aikstes/zonine gynyba (bent 4-5 rusu atakas). Na pataike, kelis tritaskius nerealius rusai, bet ir su ispanais pradzioje pataike, bet paskui baigesi ju pataikymas, o ir lietuviai anksciau pasizymedavo, kaip labai geros aikstes gynybos specialistai. Tai butu susikoncentrave ant Kirilenkos ir bent jau kazkiek laiko butu ismuse rusus is veziu (manau tai labai butu pasiteisine po rusu minutines pertraukeles, kai lietuviai islygino rezultata, nes Blat'as rusu nebutu tam paruoses).
Siek tiek pritruko agresyvumo lietuviams, kai rusu keli pagrindiniai zaidejai susirinko po 4 prazangas ir pabande viska padaryti vien tritaskiais (kad ir tokio patyrusio zaidejo kaip Jasikeviciaus bandymas imesti 3 taskus, atsilikinejant 3pt, kai ramiausiai galejo prasiverzti ir imesti 2pt ar uzsidirbti prazanga). Manyciau reikejo provokuoti prazangas, juolab, kad lietuviai gana gerai pataiko baudas.
Is zaideju perdege Kleiza. Toks ispudis, kad kartais pamirsdavo komandini zaidima ir suzaisdavo ambicijos - "padaryti" taskus per kitus NBA zaidziancius, norint irodyti, kad yra geresnis ar bent jau ne blogesnis (uz Kirilenka). Na su Saru tai tikrai kazkas negerai nes labai keista, kad daro tokias klaidas, kai zaisdamas 2 pries 2 kamuoli atmeta ryskiai priesininkui (net ne i kova) arba metimai esant laisvu yra per trumpi...
Apibendrinant, matesi, kad lietuviai pavarge (gal ir reikejo poilsio dienos), gal siek tiek per anksti pasieke geriausia sportine forma, bet svarbiausia nebuvo gynybos, kuri padedavo laimeti ankstesniuose macuose - vos tik leisdavo priesininkams imesti maziau nei 20 tsk per kelini, viskas budavo gerai (ne isimtis ir 2 ir puse 3-io kelinio su rusais). Tikekimes su graikais gynyba nepaves. Sekmes!

5 komentarai:

Gintautas rašė...

Ka tu cia analizuoji. Pralose ir viskas. Am a looser baby, why dont you kill me?:) Tam ir yra treneris kad neisleistu Lavrinoviciu. Prisiima atsakomybe -gaus kai gris i Lietuva su ketvirtos vietos "medaliais". Galiu pasakyti tiek -su kroatais zaidziant jau pasiseke nes buvo siek tiek silpnesni. O jau rusai pelnytai laimejo.

Anonimiškas rašė...

as gal pesimistiskai mastau, bet cia politika - kaip tam anekdote: telegrama is Rusijos "dujos taskas nafta taskas" :)

Anonimiškas rašė...

Linai, tu turetum ne i vadybininko pozicija pretenduoti klube, o i NZ krepsinio rinktines trenerio vieta. Tada gal NZ patektu i olimpiada... ir LT turetu vienu silpnu varzovu daugiau. Tokiu budu labai prisidetum prie "bendro reikalo".

Linas rašė...

Po finalo.
Va cia tai bajeris :)) Perdege ispanai :) Bet pavyzdys, ka gali geras treneris, na ir aisku "naturalizavimas" taip trukstamo izaidejo...

Anonimiškas rašė...

o man baisu. baisu, kad lietuvos rinktinej, uz keliolikos metu zais bent 2- 3 j.r. holden'ai.

cia rementis lietuvaiciu potraukiu 'rusams'.

ir - taip, as turiu problemu su ‘acceptance’ :)