penktadienis, rugsėjo 07, 2007

homo

Citata is naujienu portalo: "Nepilnamečiams kenkia informacija, palaikanti homoseksualius santykius, iškreipianti šeimos vertybes ar jas paniekinanti. Įteisinti tokias nuostatas norintį įstatymą rudenį svarstys Seimas."
http://www.alfa.lt/straipsnis/149347

Siaubas. Masinis smegenu minkstejimo metas seime ir Lietuvoj. Neturiu ka pasakyti. Einu i vaistine gal parduos prozako be recepto.

shdhlifhsdghogywwrafuzlg!!!

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

kodel taip kategoriskai "masinis smegenu minkstejimo metas LT"?

Sutinku, kad tai nesamone. Yra mananciu vienaip, yra turinciu kita nuomone. Nemanau, kad si nesamone iseis.

O toks teiginys labai kryptingas ir neskanus.

Zivile rašė...

:) turbut tai vienas is nedaugelio atveju gyvenime, kai esu nusiteikusi gana arsiai. Be to, jei pritari kad tai nesamone, tai masinis smegenu minkstejimo metas yra tiesiog hiperbole emocijai isreiksti:) o ja turiu labai stipria. Mane tikrai ziauriai ziauriai erzina tolerancijos deklaravimo ir esmininio jos nebuvimo santykis lt...

Anonimiškas rašė...

sorry, pamaciau, kad pasirasiau "anonymous" :))

kaip juokinga:)

zodziu, raso Giedre.

Arsumas nukreiptas i ka? Man atrodo tau daug lengviau mastyti objektyviai (ir be raminamuju;)) nes esi ne LT. Valstybe yra "paaugle", vadinasi ji pati savaime dar "priestaringa", nes mes netgi neturime vieningos visuomenes, pvz.: lyginant su suomiais.

Zmones yra "iserzinti" pokyciu, nesekmiu ir pasiilge SAUGUMO - cia 1 dalis, kuri pradeda svaicioti apie cenzura homoseksualizmo klausimais. Kita dalis siekia pokyciu, atvirumo, liberalumo - taciau turi buti balansas.

Todel "masinis smegenu minkstejimo metas LT" ir skamba keistai, bei manau, kad nereikia taip reaguoti, nes tai netiesa. Tiesiog i "pavirsiu" eina tam tikras poziuris, tik jis nera visu zmoniu.

Todel turi gimti diskusija, ir taip - sprendimas.

USA yra deklaruojama tolerancija visoms tautybems, bet jos taip pat is esmes nera - paprasciausia pamatyti is tokiu filmu, kaip "Avarija". Tas pats UK, Danijoj, Prancuzijoj. Manau tolerancija yra tas klausimas i kuri turi atsakyti visa zmonija, ne tik LT.

Zivile rašė...

oj. kazkaip galvojau gal reikia kazkaip gudriai ir protingai tau kazka parasyti. bet kazkaip nusikaliau darbe ir arsumas pagaravo:) nu bet ka.. turbut jei buciau i sakini prie seimo nepridejus LT - nebutu ir diskusijos. Su seimu mazai kas tapatinasi. Is cia sena kaip pasaulis isvada,kad jei skanu - buna keli komplimentai, jokio skandalo arba kartais tai dar reiskia cenzuruojamas rasliavas. Jei neskanu - atsiranda priestaraujanciu. Nes neskanumas toks jau reikalas, kad ji norisi isspjauti ir nuo jo norisi atsiriboti.

del tolerancijos - true. tik manau kad didzioji dalis pasaulio ta klausima jau atsake ir dabar bando sugalvoti ka daryti su priemimu. Is cia naujesne diskusija: "tolerance vs. acceptance". Toleruoti toleruoja, bet tuo viskas ir baigiasi. Pvz. Zelandija yra baisiai tolerantiska salis: visi randa sau vieta ir pan. Bet kai ateina reikalas priimti azijieti i darba ar dar labiau - priimti kazka i seima, tada sunkiau. Ir kyla pyktis - as tau leidau i sali atvaziuoti, turi savo azijieciu rajonus, savo visa gimine ir dziaukis ir buk dekingas. Analogiju daug.

O Lietuvai (turiu omeny generine lietuva - Donskiai ir pan excluded) dar toli iki elementarios tolerancijos. Ir tikrai nekalbu apie priemima ir reklamos kampanijas a la pasikviesk geju seima kaledoms. Ne. Man tik baisiai neobjektyviai pikta, kad betituluodami save labiausiai issimokslinusia europos tauta (cia kiek zmoniu baigia univerus ir pan) is tikruju daznai pakalbam ir parasom kaip pirma karta nuo zagres.. vat taip..

Anonimiškas rašė...

hm, nemanau, kad tikslas yra "pasirasineti protingai"?

Mane sunervino fraze "masinis smegenu minkstejimo metas LT", nes esu CIA, toks pasakymas LIECIA MANE. Jauciu, kad jis yra neteisingas, o be to uzgaulus.

Nes LT nera seimas, ir as net nemanau gincytis del cituojamos temos apie homoseksualizmo cenzura... nes ji idiotiska. Ir ji parodo, kad pas mus akivaizdziai yra taip mastanciu zmoniu.

Mane stebina "varymas" ant savo salies in general. Nes parasydama taip, parasei apie visus zmones, kuriuos pazisti... ir apie savo seima taip pat, ar as kazkaip ne taip perskaiciau? As nuskaitau tiesiog pykti, kad salis neatitinka tavo lukesciu, ne tokia "smart", kaip tu, nusivylima, bet turime tokia valstybe, kokios esame verti (ir ka padareme, kad butu kitaip). Butent del to, stengiuosi susilaikyti nuo tokiu komentaru, nes pati dar nepajudinau nei pirsto.

Todel yra sveika atskirti, kam yra skirtas komentaras: zmonems, sugalvojusiems cenzuruoti komunikacija apie homokeksualizma, ar saliai, kurios dalis buvai taip pat?

Zivile rašė...

turbut galima nusigincyti iki numirimo:) kas ta seima renka, jei ne lietuva? kiek galima atskirti reprezentuojancius nuo reprezentuojamuju? nebalsavimas, tylus situacijos ignoravimas juk is esmes nereiskia, kad tu nuo to gali atsiriboti? as, man atrodo, praignoravau seimo rinkimus, todel atsakomybe uz ju veiksmus dalinai priklauso ir man. vadinasi smegenu minkstejimas taikytinas ir man. Ir taip. Jei tokia mano nuomone galima laikyti varymu - tada varau ant savo salies, ant savo seimos ir tikrai varau ant saves. Nes viena is priezasciu del kuriu isvaziavau is lietuvos yra elementarus aktyvaus patriotizmo trukumas. Man jo truksta, nes baigiau sumautus politikos mokslus ir zinau per daug, kad galeciau buti eiline naivi kovotoja uz idejas. Ir zinau/pazistu per mazai, kad galeciau buti patenkinta pokyciais, kuriuos galeciau itakoti.

ir taip cia yra pykcio. bet is esmes imeciau zinute apie ta geju istatyma tik del to kad norejau pasidalinti emocija ir pasitikrinti ar man vienai nuo to skauda. o viskas gavosi taip, kad beveik jauciu pareiga pasiaiskinti kodel taip padariau. Itariu jei buciau dabar lt - tos diskusijos net nebutu, ir tas mano sakinys nebutu nieko sunervines..