ketvirtadienis, birželio 21, 2007

Kraustymasis

Neatsimenu ar minejom, bet musu dabartinis nuomotojas sugalvojo pakelti nuoma kitam pusei metu, kas is musu puses visiskai nepriimtina. Kaip galima uz ta pacia vieta moketi brangiau? Kaip tik, kaip pastoviems ir lojaliems klientams turetu buti nuolaida :)) Taigi nusprendem kraustytis. Tegu cackinasi su trumpalaikiais nuomininkais, jei jau tokie gobsus :))

Buto paieskos siek tiek uztruko, nes as kaip zinoma esu komforto vergas ir kaip sake mano pusbrolis - musu jau tokia gimine, galim valgyti bet ka, bet gyventi turim patogiai :)
Taigi susiradom toki tobula butuka. Vos kelios minutes toliau nuo Ziviles darbo, bet pats centras, aukstos lubos, super didelis poilsio kambarys, didelis balkonas i parka, kuriame ciurlena fontanai ir 2 miegamieji. Taigi svecius kur priimti turesim (oi laukiam, laukiam, mes sveteliu laukiam...). Tiesa, butas kiek brangesnis, tai pradzioj pagyvensim su kambarioku lietuviu keleta menesiu, kol jam baigsis viza. O po to ziuresim, gal patiks gyventi su kambariokais, tai tada ieskosimes kitu, o gal matysim, kad ir vieni galim islaikyti si butuka :)
Kraustymasis numatytas liepos 7 d, tai po tos dienos musu bus jau naujas adresas. Turi gera paslauga vietinis pastas. Galima nueiti pas juos ir parasyti prasyma, kad gauta korespondencija senu adresu persiustu i nauja adresa. Ir pirmus 3 menesius si paslauga nemokama! Cool, tikrai neprarasim jokios siuntos, jei kazkas galvoja ka atsiust :) O ir siaip idomiai paslaugu perkelimas vyksta. Gal jau ir Lietuvoje imanoma perkelti ta pati telefono numeri i kita adresa, bet kad galetum perkelti savo elektros ar duju saskaita i kita adresa, tai cia man buvo negirdeta. Ta prasme, kai pirma karta atsidarai saskaita elektrai ir dujoms - ji lieka tau visam laikui ir kraustydamasis tu tiesiog pranesi savo nauja adresa ir jei firma i ta pastata tiekia elektra ar dujas, tai tiesiog jie nuo tos dienos pradeda matuoti skaitliukus ir siusti saskaita i nauja adresa. Cia tai man patinka. Ne taip kaip Lietuvoj, kai neturi pasirinkimo ir persikraustydamas turi naudotis ta kabeline, kuri yra pastate ar ta firma, kuri teikia elektra tam pastatui. Ir niekam tu nerupi. Cia firmos yra suinteresuotos teikti kuo geresnes paslaugas ir stengiasi islaikyti klientus lojalius, nes zino, jei jiems patiksi - jie tave "pasiims su savim", kai kraustysis.

Tai tiek pas mus siam kartui. Kas "ant Lietuvos" gero? Kazkaip sumazejo komentaru bloge :)) Ar cia vasara kalta, ar jau nusibodom :)) Tiesa, vakar per zinias rode idomu reportaza. Rode tevus, kurie norejo uzregistruoti vaiko varda, bet kol kas tuo uzsiimanti instancija to padaryti nenori. Mat vaiko vardas - 4real! Tevai aiskina, kad jau informacijos amzius ir visus kodus bei vardus naudojam rasyti skaitmenis ir raides, tai kodel skaiciu vardo gale galima naudoti (pvz, Love III), o vardo priekyje ne? Tokie biski priplauke atrodo tevai, kambarys ispuostas uzrasais 4real, maikutes ant vaiko irgi su 4real uzrasais, sake kitus vaikus irgi vadins panasiai (4sure ir dar kazkaip su 4..., nepamenu). Bet manau pasieks jie savo ir bus pretekstas visiems ne tik internete vadintis visokiais nick'ais, bet ir tokius pat tikrus vardus pasirinkti :))

10 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Na sklandziu jums kraustyniu. Tikiuosi turto jau nemazai prikaupete ir i kelis maiselius netilpsite?
Vardai tai baisus, jau ne tik kad gyvuneliu nuo zmoniu, bet ir masinu, grupiu, sektu neatskitsi...

Anonimiškas rašė...

komentaru mazejimo priezastys:
-vasara
-seniai zadama ir nenufotografuojama nuostabi bendradarbe(idek maila ir as parasysu kad pati nusifotografuotu ir persiustu nuotrauka, kad galetum ideti)
Ir siaip parasykite ar sekate gyvenima Lietuvoje ir kaip viskas atrodo

Zivile rašė...

grazi bendradarbe isejo is darbo! istvere 3 savaites ir pasitepe slides! nu bet jei nuotrauka garantuos komentarus, surasiu as jum kita grazia:))

Anonimiškas rašė...

Tai kaip suprantu gyvensiu tam naujam kambary! Valio!!!
O kas Lietuvoj - lietus lietuvoj, gi Jonines ant nosies, tai negali nelyti :)
Viliuj bus "tebunie naktis", tai jei tu Zivile butum Vilniuj, as siandien pas tave i svecius atvaziuociau :)
Dabar vaziuosiu siaip - viena, pasiziuresiu koncertus baznyciose nakty, aplankysiu muziejus ir grisiu i Kauna :)
Ir butinai, butinai reik tu grazuoliu nuotrauku - reikia gi turet koki tai etalona :)
Astam.

Anonimiškas rašė...

butent. tauta reikalauja grazios (turetu but imanoma)'kives' paveiksliuko :)

Anonimiškas rašė...

Jokiu kivi mums nereikia :) pas mus ir savos grazios :)))

LT nieko naujo - kas domisi krepsiniu laukia kas atvaziuos uz LT zaist, nes jau su Macu klaustukas :(
Kas nesidomi krepsiniu tas tikriausiai dirba :)

FK

LS rašė...

Halo halo :)
Zivile, tikrai nenusibodot... tik rasykit ir dekit visokia video ir foto medziaga :)
Del grazio bedradarbes foto - pritariu FK'ai - Lietuvoje pacios graziausios! :)
O jei paspausit nuoroda zemiau, tai PACIA PACIAUSIA pamatysit visame grazume :)))
http://picasaweb.google.com/lseskevicius/LaurynoIrVaidilesVestuvesDraugams?authkey=N8enkC-fKOk

Linkejimai!!!

Lauris

Zivile rašė...

lauri, atrodot labai sukude, bet labai labai zavus:) ir nuotraukos tobulos.. linkejimai!

Anonimiškas rašė...

Zivile - cia jokie nesukude!!!!! Lietuviai yra liekni!!!! :)))) Ir sia yra standartas :))))

Regina rašė...

Telefono numeri persikelti Lietuvoje buvo galima jau 2004 m tikrai, turbut ir dar seniau.