trečiadienis, birželio 27, 2007

Aukcionas

Na ka, sia savaite pirmakart isbandem issivysciusio pasaulio "pricendala" - internetini aukciona. Yra cia NZ labai populiarus aukcionu puslapis http://www.trademe.co.nz/ , kuriame visi kiwiai pardavineja naujus ir padevetus daiktus. Galima isigyti ko nori - nuo knygu iki baldu ar net automobiliu ir namu.
Veikimo princpas labai paprastas - isstatai preke internete ir nurodai kada turi baigtis aukcionas ir tada visi, kas susidomi, siulo savo kaina ir auksciausiai pasiulyta kaina daiktas parduodamas. Labai gera sistema pardavejams. Yra netgi apsidraudimas taip vadinama "reserve price", t.y. nurodoma kaina, kurios nepasiekus aukcionas laikomas neivykusiu. Taigi, jei nera skubu ir nenori parduoti daikto uz bele kiek - nustatai "reserve price" ir tikiesi, kad uzkils kaina nerealiai :)) Bet jei nori atsikratyti kazkokio nereikalingo daikto ir gauti kazkiek pinigu, tai paleidi uz 1$ ir ziuri kiek uzkyla... Idomiausia, kad apsisaugojimo priemoniu beveik jokiu. Ivyko aukcionas ir turi daikta pirkti/parduoti. Pagrindine saugumo priemone - atsiliepimai. Po kiekvieno aukciono prasoma palikti atsiliepima tiek pardavejui, tiek pirkejui apie vienas kita ir kuo daugiau tu turi teigiamu atsiliepimu tuo patikimesnis esi.
O mes pirkome rieducius. Uzsimane Zivile "ant ziemos" nusipirkti rieducius. Susirado, kas pardavineja Aucklande, kad nebutu papildomu islaidu pristatymams ir pasisiule nupirkti beveik nevazinetus rieducius uz 15$. Kadangi daugiau niekas neprekiavo - rieduciai atiteko mums. Toliau dar paprasciau - gauni meila, kur parasyti pardavejo kontaktai ir siuloma susikontaktuoti del ivykusio aukciono. Parasiau meila, tai sako, ok mano adresas toks ir toks, as paliksiu rieducius prie pagrindinio iejimo i namus, atvaziuok pasiimti, o pinigus imesk i pasto dezute! :)) Va todel ir manau, kad LT dar nelabai tokia sistema veiktu - butu pilna apgavysciu. "Atejau pasiemiau rieducius, o paskui rasau, kad nieko nebuvo prie tu duru, gal kas kitas paeme?" :)
Zivile jau "uzsiveze" kaip viskas paprasta ir pradejo zvalgytis nuo menu iki sofkiu visokiu. Ajajajai bus shoping manija tiesiai is namu :))
O cia pirmasis musu pirkinys internetiniame aukcione:

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

tai vietinis ebay ir ne kitaip. blogiausia, kad už tokių dalykų (e-pirkimas, e-aukcionai) labai lengvai užsikabinama. mano gyvenime nėra savaitės, kad negaučiau pranešimo apie kokią siuntą. pvz. šiandien pašto dėžutėje gulėjo du vokeliai su cd ir kvietimas atsiimti all blacks marškinėlius (na kiek aš galėjau iš tavęs jų laukti?).
vienžo, smagus, bet kaštuojantis užsiėmimas.

Anonimiškas rašė...

nu fain! istiesu tai labiausiai dziaugiuosi uz Zivile :) kai prisimenu jos kankines veida jau po 2 parduotuves, per musu shoping'o maratonus Vilniuj, tai manau, kad jai si sistema - ideali. Laikysis seimos biudzete! :)
Astam.

Anonimiškas rašė...

O saule:) Isijungk butinai i riedutininku community:)

O jei rimtai - geras ir smagus pirkinys... Kazkaip tik jauciu is saves, kad cia gyvenant tokiu minciu nekyla:)

Zivile rašė...

cha cha. mano pirminis planas buvo su tais rieduciais vaziuoti i darba:) plano veiksmingumu suabejojo net kolegos, kurie mane ne tiek daug ir pazysta:) cia gi kalnai ant kalnu, jau matau save beissidrebiancia ant staigaus posukio:)

o del all blacks marskineliu tai ka.. reikia priminti gi, parasyti kaip sekasi. a?

Anonimiškas rašė...

As irgi audziu minti del rieduciu :) Bet Asta isdurnina mane visalaik :)Argumentuoja - sulauzytomis ir issukiotomis galunemis :) Bet kada nors ir as turesiu :)

FK