trečiadienis, balandžio 11, 2007

Velykos Wellington'e

Sveiki visi sulauke Sv.Velyku! Tikiuosi atsivalgete per sias dienas iki soties ir ateje siandien i darbus pirmiausiai atejote paskaityti musu blog'o :) Kaip pastebejote musu blog'as keiciasi ir pasiulo vis nauju pribumbasu vartotojams (laikrodis, filmuota medziaga, draugu blogai, etc.) :))
Musu Velykos irgi buvo saunios. Nors neprisivalgeme, bet aplankeme NZ sostine Wellingtona. Visu pirma labai keista, kad cia Velykines iseigines isdestytos kitaip nei Lietuvoje - mes turejome laisvas dienas penktadieni ir pirmadieni, o ne pirmadieni ir antradieni kaip Lietuvoje. Nezinau kodel cia taip, bet matyt Didysis Penktadienis jiems yra svarbesnis :) I Wellingtona skridome lektuvu, nes Zivilei pavyko pagauti pigias vietas ir man neteko 500 km vairuoti. Tiesa i prieki skridom atskirai, nes on-line rezervavimo sistema tokia keistoka - leidzia rezervuoti tik viena bilieta, o paskui gaudai kita bilieta. Gal del to ir buvo pigu, kad naudoja tokia sistema :) Tai skridom i Wellingtona atskirais lektuvais - as viena valanda veliau nei Zivile, nors lektuve laisvu vietu pakankamai, bet bilietu i viena skrydi nepakeite :)
Tikejomes Wellingtone pajusti ka reiskia tie baisus vejai, "horizontalus lietus" ir uodai su ilgomis kojomis, kad galetu priglusti prie kuno ir butu nenupusti. Bet oras pasitaike kaip niekad grazus (nors zadejo lietu) ir jokiu uodu nemateme :) Pats Wellingtonas yra zymiai kompaktiskesnis nei Auklandas. Visas centras isikures prie ilankos ir papedeje, todel labai laisvai gali apeiti viska pesciomis ir nereikia puskuoti i kalnus. Teko uzvaziuoti funikulieriumi i kalna, kad nufotografuoti visa miesta:



Kaip matote daugiauksciu pastatu irgi ne per daugiausiai, nes Wellingtonas tektoninio luzio sankirtoje ir daznai cia buna zemes drebejimai.

Zelandijoje yra gana grieztos taisykles del parduotuviu darbo laiko ir svenciu dienomis leidziama dirbti tik butiniausiu prekiu parduotuvems. Todel visa sestadieni praleidome shopindamiesi. Labai smagu, kai viskas sukoncentruota viename kvartale (panasiai kaip Laisves Alejoje), nereikia kazkur vazineti ir viskas po ranka. Zivile "biski" apsipirko ir dziaugesi kaip viskas patogu :) Idedu didesnes pagrindiniu pirkiniu (rankinukas, batai, sidabrinis katinukas) nuotraukas, kad merginos galetu apziureti atidziau :))

Vakare planavome apsilankyti kokiame tai klube, bet kazkaip per daug vyno ikalem, tai uzmigom ir likom viesbucio kambaryje :)) Nors siaip visi klubai irgi susikoncentrave viename is centriniu rajonu ir labai paprasta pasirinkti koki nori - nereikia kazkur vazineti ir pan. Tiesa, matem labai jau idomia reklama vaiksciodami po klubu rajona. Nezinau ar cia kokia santechnikos parduotuve reklamuojasi ar South Park :))

Na o sekmadienis, kadangi visos parduotuves uzdarytos, praejo gan ramiai. Apsilankeme muziejuje, buvome pliaze, prie parlamento, vaiksciojom pakrante ir t.t. Kaip mes vadiname - Velykos mieste.



11 komentarų:

Gintautas rašė...

Nu tai kada zenysites? Labai jau iskvietimu laukiam:)?

Gintautas rašė...

Beje su kiausiniu svente Jus!

Gintautas rašė...

O tai kaip buvo su Seduikytes koncertu? Ar buvot? Ar matet? Ar bendravot? Pas mus cia zada isukineti savo nauja albuma. Galite pradeti emulinti.

Gintautas rašė...

Siulau Linai kada padaryti virtualu alaus gerima. Gauk kamera ir galesim pabendrauti. Koki mesengeri naudoji? Ir koks nikas?

Anonimiškas rašė...

Lionia alaus negeria!!!!
Jisai gali ten koki vietini kenguru slapimo viski gerti :) O mes jau svyturio bokalus kilnoti :))))

Zivile rašė...

Gintai:
zenysimes greitu laiku, nes spaudima ir isterijas del to darau kasdien:)) bet iskvietimo atvaziuoti i NZ tikrai nereikia. gali atskristi net musu neispejes. Sopke su nerealiu vaizdu i vandenyna visada available.

Seduikyte. koncertu kaip ir nebuvo, bet buvom susitike, gerem arbata, vartem knygas apie tatuiruotes ir paskui netgi pasitusinom kartu. Bernai galejo iki valiai ja pasokdinti, bet ne visi tokia galimybe pasinaudojo:)

su gerimais virtualiai tai jo.. Kazkam ta tektu daryti gana anksti ryte:))

Gintautas rašė...

Del gerymo: Ne taip jau ir anksti.

Jusu 9 vakaro buna per musu vidudieni. O po 12 galima nors prisigerti.

Tai niko kaip ir nera...

Zivile rašė...

Na siaip cia pries tai Zivile rase :)) Parasyk meila - atsiusiu savo Skype varda, kad jau taip nori :))

Gintautas rašė...

tai vat dar:
Pasirodo 0328 pas Jus buvo atleke Pet shop boys. Gal buvote koncerte?
Idomu nes pas mus bus geguzes pradzioje -tai idomu ar vykes koncertas.

Gintautas rašė...

VALIOOO! -reiskiasi iskvietimus gausime irgi greitu laiku.

astam rašė...

aciu uz nuotraukas :)