antradienis, gruodžio 05, 2006

NZ - 12 diena...

Malonu matyti feedback'a komentaruose :) Bet prasom visi pasirasineti, kas raso komentara, o tai kai kurie nepasiraso ir nezinai, kas tas Anonimas :)

Apie seimininke, buvo aprasyta pirmosiomis dienomis. Skaitykit atidziau :) Nuotrauka irgi buvo, o zemiau seimininkes kates - su Zivile Polly ir atskirai Fabiolla:


Ka dar galiu pasakyti apie seimininke - valgo nezmoniskai, pietums pasidaro toki kepsni, kad mes nuo jo dviese su Zivile apsirytume :) Buvo issikepusi pyrago ir mums po gabaleli paliko - tai toks neskanus, teko viska mesti i siuksliu deze ir paslepti, kad nepamatytu :) Tiesa, dar pareiske viena taisykle - kadangi as megstu velai eiti i dusha, tai paaiskino, kad as ja pazadinu prausdamasis dushe, todel dabar dushu naudotis galima iki 21:30 :)) Na jei nemiega, tai as ir veliau nueinu :))

Siandien pradejau mokintis NZ keliu eismo taisykles. Reikia issilaikyti NZ vairuotojo pazymejima, tada masinos draudimas kainuos kazkur per puse pigiau. Nors su internetional license galima vazineti iki 1 metu nuo ivaziavimo i NZ datos.
Masinos cia senos ir gan daug senu. Be to brangios. Gal del to, kad sala. Nors vietinis lietuvis paaiskino, kad cia masinos ilgaamzes, nes nera ziemu ir nera drusku keliuose, kurios galetu grauzti masinas ir jos pradetu rudyti. Gal todel daugiausiai paplitusios japoniskos masinos ir su tokiais pavadinimais, kuriu nesu girdejes :) Bet pacios populiariausios masinos yra Toyota - patikimos ir nerudyja. Pries 4 metus sake ju budavo net trukumas.
Pirkti masina gan sunku, nes labai cia populiarus aukcionai, ne taip kaip Amerikoj iprasta, kad aukcionuose parduoda konfiskuotas ar dauztas masinas, cia viskas parduodama aukcionuose. T.y. pateikiamas daiktas i web saita, toki kaip www.trademe.co.nz ir siulo visi kainas. O kad neparduotu per pigiai, tai yra nustatomas rezervas, kurio nepasiekus, daiktas neparduodamas ir vel istatomas i aukciona. Taigi, norint pirkti masina reikia butinai, kad butu nuotrauka, nes is pavadinimo neisivaizduoji kaip atrodo :) Tada reiktu nuvaziuoti ir pasiziureti ar vaziuojanti. Biski blogai, kad nesigaudau normaliai as tose masinose, ai nezinosiu ko klausti :) Dar yra turgus, bet si sekmadieni praziopsojom, tai varysim kita. Nors sake turguose zmones bando parduoti savo masinas brangiau nei jos realiai kainuoja. Nors is kitos puses internete pardavineja masinas, su kuriomis kazkas negerai. Todel reikia butinai vaziuot pasiziureti...

4 komentarai:

Linas J rašė...

Fainai :)

informatyviai rašai.

Anonimiškas rašė...

Jus greiciau apie goblinus parasykit ar kaip ten tie is ziedu valdovo, tokie maziukai.
ir pasiaiskink linai kiek kainuoja transportas is jav i nz, pakursim Tau transnacionalini bizni - masinu turgu prie Tavo namu pakursim, tai Sejmininke jei bogu pamaciusi Tavo rimtuma ir neapsakoma versluma leis Tau ir 00:00 maudytis.
FK dar pasiaiskins kaip cia 3G pakurt su FK Connect ir hp laptopu po 100 NZD (ar kokie ten tungurikai) per menesi, 3 metu sutartimis. ir ikursim prie Tavo Sejmininkes namu dangoraizini FK Online GSM NZ atstovybe.
Nu tiek. ir Linai paziurek ar vietinis 15 minuciu yra, bu cia juos greit skandinavai nupirko ir daug mln jie kiekviens pasidare. galetume ir mes copy paste padaryt.
Aurims

Anonimiškas rašė...

Jo jo jo 3G super truper FK company :)))) ideja gera!

O dabar jei rimtai - tai ant LT yra dachuja geru jaunu kompiuterastu, kuriems 22-26 metai o patirti turi afigiena. 1-2 metu kontraktas jiems labai patikta :)

Aurimkos 15min analogas isvis jega :) Tik reikia perprasti kuo gyvena NZ ir kas juos veza :)

O siaip Linai ir Zivka - Lietuvoje siuo metu +12 :) nedaug kuo skiriasi nuo NZ :) tik aisku plyyykes neidegsi!

Anonimiškas rašė...

Linkiu Zivilei kuo ilgiau neprarasti optimizmo surast darba :) Cia tokiu "padaryti karjera" pilna tarp kiwiu.... svetimsaliai reikalingi nudirbti darbus kur idedama prakaito.