antradienis, liepos 31, 2007

Slidinejimas ant Ruapehu kalno

Na va susirinkom nuotraukas is visu beslidinejusiu, tai jau galima ir bloga parasyt. :)
Taigi penktadieni visi iskubejo i darba, kad atliktu kuo daugiau uzduociu ir galetu is darbo iseiti anksciau. O as uzsipirkinejau maisto ir korviau tases kelionei i Whakapapa (tariasi Fakapapa) :)) Isvykome is Aucklando 15 val ir nors atstumas "tik" 300 km, bet vaziavome geras 5 val. Sikart vairuoti neteko, tai dziaugiausi keleivio malonumais. :) Tiesa, su mumis vaziavo ir vieno lietuvio sunus, tai lavinau savo anglu kalbos igudzius bendraudamas su juo. Siaip labai keista su vaikais angliskai sneketi, bet manau tai vienas is geresniu budu prasilauzti anglu kalba. Dar idomu buvo, kaip Timas tardavo "r" raide. Jo mama yra belge, tai visi zinom, kad ju "r" raide tariama gerkliniu budu ir niekad nepagalvojau, kad vaikas taip gali "pasigauti" akcenta. Tai mes ne tik ji bandem visokiu lietuvisku zodziu ismokyt, bet ir tarti "lietuviska" rrrrrrrrr. :) O vaikui energijos, tai galima pavydet. Kelis kartus stojome, kad jis galetu palakstyti ir pasokineti (ir kur ta energija dingsta kai suaugam?), kol galiausiai uzluzo ant Ziviles peties...
Atvyke jau radom kelis lietuvius atvykusius is Welingtono, tai kartu pavakarieniavom ir vakara praleidom "ruosimuisi" slidineti:

Kita ryta visi issiruosem slidineti. As aisku nusprendziau netampyti likimo uz usu ir nebandyti slidineti, kad nesusizeisciau savo nugaros, bet vis tiek galiausiai supratau, kad nuo likimo nepabegsi, nes pasitempiau nugara vakare musinedamas stalo tenisa :( Bet nieko, jau praeidineja...
Zivile nusprende pasiimti paketa, i kuri ieina slidinejimo snieglente pamokos, irangos nuoma ir uzsikelimas i kalno virsune. Na ka as galiu pasakyti, Zivile, mano manymu, buvo geriausia mokine is visos grupes. Visus judesius perkando gana greitai ir as nespejau lakstyti paskui ja, kad nufotografuoti jos piruetus. Tai nuotraukos tik kur ji su grupe :)

As daugiausia laiko praleidau bare prie zidinio:

Bet cia nusifotkinau prie slidziu kruvos (kaip per "Na palauk!" multika):

O pats kalnas tai grazus. Zivile treniravosi gan zemai ir matosi nuotraukose, kad lyja, bet kai pakilo i pacia virsune, tai saule ir grozis uzgula akis :)

O cia visas kalnas is toliau:

Visi lietuviai "pamise ant" fotografavimo ir atrodem kaip kokie japonai - visi su kamerom :)

Nors ant sniego atrodo, kad pingvinai...

Na vienu zodziu isvyka buvo fun. Ne tik susimatem su beveik visais lietuviais esanciais NZ (mums zinomais lietuviais), bet ir gerai praleidom laika. O grizdami atgal, dar ir vistas palesinom :)

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Geras! Vaizdai fantastiski. Zivile, o tu pirma karta ant snieglentes stovejai? Man ta snieglente tokia mistiska atrodo - atrodo, kad tik atsistosi ir is karto issitiesi. O dar kadangi ir abi kojos priristos, tai vargu ir ar atsistosi :) Papasakok, kokie ispudziai.
Linkejimai!

Linas J rašė...

Cool, linksmai parašei. :)

Anonimiškas rašė...

Sveiki,

Mes su Asta tik vakar parskrydom is Graikijos :) 2vi savaites totalios lafos - supratau, kas yra atostogos pagaliau :) Tuoj apsitvarkysiu reikalus ir parasysiu bloge ispudzius :)

Zivile sveikinu istojus i "chuligankiu" kluba (taip mes snieglents vadinam). Kai grizhit (jei grizhit) butinai varysim i klanus :)

Buchkiai, hugsai su visa meile is LT!!!!!

LS rašė...

Nice :) Slidinejimas rulez! Snieglentininkai gadina trasas :) (jau matau suraukta FKuces snukuti :)
Tai visoj Zelandijoj tik tas vienas kalnas tinka slidinejimui? Ar sniegas ten ir vasara laikosi?

Pas mus viskas super. Vakar atsventem Vaidiles gimdieni, biski sunku ryte darban buvo keltis :)

Lauris

Zivile rašė...

Jurga, man atrodo su snieglente yra siek tiek lengviau, nei su slidem. Su slidem turi keturis padargus ir jais reikia naudotis, o snieglente tik viena:) ir atsistoti visai lengva:)

o NZ siaurine sala yra ne "ziemos zonoj" del to ir kalnu tinkamu slidineti ne per daugiausia, uztat pietinej saloj slidinek kur nori ir kiek nori:)) tik ten dar nebuvom:)