ketvirtadienis, gegužės 13, 2010

Australai ketina paduoti bankus į teismą

Labiausiai linksniuojama naujiena šiuo metu Australijoje - piliečių kvietimas paduoti Australijos bankus į teismą.

Per metus Australijos bankai už įvairius smulkius pažeidimus susirenka per 5 milijardus dolerių baudų. Tai už kredito perviršyjimą, tai už pavėluotus mokėjimus ar už limitų nesilaikymą. Iki $60 už  kiekvieną, kai realūs kaštai dažniausiai yra tik keletas dolerių už banko operaciją.

Viena firma galiausiai nusprendė pasipriešinti. Gavo finansavimą iš garsios bylinėjimosi firmos, nusisamdė geriausius teisininkus ir dabar kviečia visus, nors kartą mokėjusius baudą, registruotis jų svetainėje. Australijos "Robinai Hudai" ketina išsireikalauti neteisingai sumokėtus mokesčius per pastaruosius 6 metus, plius palūkanas.

Teismas žmonėms nieko nekainuos, o jei byla bus laimėta, jie atgaus didžiąją dalį sumokėtų mokesčių. Finansuotojas tokiu atveju atgaus savo investicijas ir 25% numatytos kompensacijos. Bylos mastas turėtų prilygti asbesto ar silikoninių krūtų implantų skandalams. Per dieną jau užsiregistravo apie 32 tūkstančius žmonių! Dar vienas filmo scenarijus ale Erin Brokovic...

Kada Lietuvoje kas nors sugalvos paduoti bankus į teismą? :))

5 komentarai:

Unknown rašė...

cia tai geras! :)

Vaida rašė...

tai kad pas mus dėl visko valdžia kalta... ką tie bankai... :)

Unknown rašė...

kad lietuviai kaip oziukai, kas nori tas daro ... tad uztruks laiko. nebent koks juristas noretu karjera pasidaryt staigiai

Evaldas rašė...

as paduosiu vilniaus savivaldybe i teisma del darzeliu "reformos" !!!!

Svolaciai jie - seniau budavo duodi kisi ir turi vieta o daba jei tu nesi bedarbis, vienisa mama, daugiavaikis ir panasiai tai tu stovi eiles gale !!!! Debilai!!!!

Linas rašė...

FK, vis parinies? :) Kaip sake vienas protingas zmogus:
"lengviausia skustis :) pazvelk i viska is kitos puses :) jei nieko nedarysi toliau "shit'as" bus dar didesnis!"
:)))