trečiadienis, gegužės 05, 2010

Atlyginimo pakėlimas. Tipo...

Na va, pagaliau po keleto "atsifutbolinimų" ir mėnesio "gumos tempimo" pakėlė man atlyginimą. Tipo...

Kai pamačiau, kad nieko gero čia nebus - užsiminiau, kad suteiktų man galimybę didesnį atlyginimą užsidirbti komisinių ar bonusų būdu. Tai šiandien po eilinio ČP darbe, eilinį kartą buvo pergalvota firmos strategija ir eilinį kartą per Skype pasiūlė man sandorį - užsidirbti sau bonusus.

Taigi bazinės algos nepakėlė, bet sutarėm, kad už tam tikrą sumą skirtą reklamai turiu surasti tam tikrą kiekį klientų. Jei tuos klientus surasiu už pigiau - 50% sutaupytų pinigų bus skirti mano bonusams. Šiaip atrodo neblogas sandoris, nes pasianalizavus situaciją manau, kad galėsiu užsidirbti papildomus 10-14 tūkstančių per metus, jei situacija rinkoje drastiškai nepasikeis. Bet, žinant kaip viskas mūsų firmoje nestabilu, nenustebčiau, kad po mėnesio ar dviejų situacija vėl pasikeis ir mano bonusai sumažės. Arba atras kokių kitų būdų ar priežasčių kaip neišmokėti jų - nėra pinigų, nekokybiški klientai ir t.t., ir pan. Bet jau geriau toks pasiūlymas nei jokio :)

O kaip Lietuvoj šiuo metu? Gal jau atsigauna rinka šiek tiek? Ar vis dar laikosi visi įsikibę savo darbo ir apie atlyginimo pakėlimą nė negalvoja?

10 komentarų:

ziidre rašė...

Idomi tema LT del atlyginimo pakelimo.. siais laikais jau nebemadinga ne tik bonusus moketi, bet ir atlyginimo kelti. Panasu, kad dziaugiasi, tie, kam nesumazino ir svajoja apie geresne ateiti, kai atlyginimai bus tame paciame lygyje kaip ''geraisiais'' laikais. Ir vienetai, kurie turi padidejusius atlyginimus. As asmeniskai esu patenkinta ''krize'', nes per dideli atlyginimai vare zmones is namu ju isleisti ir net masinos nusiplauoti nebebuvo galima neatstovejus eiles arba nerezervavus laiko pries savaite... Linai, ar zinai, kad atlyginmas motyvuoja labai trumpam ;)

Linas rašė...

Ha-ha! Apie motyvacijas galit klausti Ziviles. Dabar viska zino, kai su motyvacijos projektais dirba :))

O man atlyginimo pakelimas buvo ne vien tik motyvacijos reiklas. Per pigiai as jiems atsieinu. Daugelis uzsienieciu galvoja - "va isidarbinau uzsienieti is vargingos salies, tai jis tik turi dziaugtis tokius pinigus gaudamas, nes pas save tiek neuzdirbtu..." Australas jau seniai butu isejes, jei su tokia patirtimi ir rezultatais negautu daugiau pinigu. Rinkos taisykles paprastos: jei nori gero specialisto - mokek, nesvarbu ar tai lietuvis, ar australas. Ir man tos baimes, kad nutrauks viza ir ismes - negalioja. Tikrai rasiu kur isitvirtinti (Lietuvoje ar kitur)...

Cheers! :)

Anonimiškas rašė...

primink Linai, o kokioj srity tu dirbi? nes labai jau mistika tas tavo darbas:) kazka veiki prie kompo ir dar tau babkes moka.. :)

BC statyba :)

Linas rašė...

Tomai, internetinis marketingas mano sritis. Google reklama, SEO, etc.

Anonimiškas rašė...

siaip Lietuvoje zmones nei gyvena, nei mirsta,- jie mucijasi...Cia is anekdoto...Todel ir tu, ir as, ir dar daug kitu nedeklaruotu, nemokanciu PSD- isvaziavo, isvaziuoja ir isvaziuos...

Gintaras rašė...

Kokie algų kėlimai, jei net prekybininkus atleidinėja. Reiškia nebemato jokių perspektyvų verslas. Viskas stoja juodai

Linas rašė...

Oi, negasdinkit taip :) Mes gi grizti zadam :))

zela rašė...

jo jo. visi zada

Unknown rašė...

ale kazkaip jus cia labai pesimistishkai apie ta situacija LT kalbat.. :) nematau jokios krizes ir nemaciau... Jei turesim ilgiausia dengta slidinejimo trasa Europoj veikiancia visus metus, jau si rudeni tai kur krize :)

Kazlauskas. ;)

Linas rašė...

Princai, gi per krize visi investuoja i infrastruktura. Tik Lietuvoj gal ne taip supranta, kas tai yra infrastruktura :))