pirmadienis, vasario 05, 2007

Maoriu festivalis

Si savaitgali nusprendem susipazinti su vietiniu maoriu kultura ir vaziavom i Maoriu festivali. Darosi vis sunkiau issinuomoti masina savaitgaliui, nes pats turistu antpludis, bet sikart pavyko gauti masina (tiesa brangiau nei iprastai) ir patraukem 230 km i pietus nuo Aucklando...

Pasak reklamos, Kawhia Traditional Maori Kai Festival skirtas atnaujinti rysius patiems maoriams, bet kaskart vis daugeja turistu ir praeitais metais is viso buvo apie 10000 zmoniu. Siais metais organizatoriai zadejo apie 20000 lankytoju. Ko ten visi verziasi, ogi paskanauti maoriu maisto, nusipirkti rankdarbiu ir pasiziureti ju pasirodymu. To vaziavome ir mes... Taciau po visko, galima butu sakyti, kad siek tiek nusivyleme kelione. Organizavimas skystokas - visi atsipute, niekur neskuba, maisto ir rankdarbiu palapines suspaustos nedideleje pievuteje, salia ant scenos dainuoja vietiniai maoriai, kuriu dainos primena Lietuvos vestuvini lygi :) Musu Vadybos Festivalis ir tai geriau organizuotas budavo :) Tiesa, "priemone" vede maoriu kino zvaigzde, kuria mateme vaidinancia abiejuose geriausiuose Zelandieciu filmuose, bet siaip nei ten maistas patiko, nei idomesniu ir gerai padarytu rankdarbiu radom :) Zemiau ju nacionalinis patiekalas - hangi ir "vestuviniai" sokiai (tai mociutei gal 100 metu, bet soka ir atrodo taip, kad nepasakysi, tik oda ir vis iskrentantys protezai isduoda):


Tai laukeme kol pagaliau susoks nacionalini savo soki - haka, kad galetume vaziuoti i juodojo smelio papludimi... Atejus sokiu metui, Zivile isitaise pirmose pozicijose, kad galetu is arciau isiziureti ir pafotkinti. Bet kaip minejau sis festivalis daugiau daromas patiems maoriams ir dvi mergytes, kuriu mama dainavo buryje, isitaise tiesiai pries Zivile ir trukde jai fotografuoti :)) Tai geriausia nuotrauka (mano manymu), kokia turime is pasirodymo yra cia:

Siaip haka visai patiko. Tikrai uzvedantis sokis/daina/sukavimas su visokiais nepadoriais gestais :) Zivile taip susizavejo, kad net tatuiruote pasidare:

Kadangi oras superinis, tai kaip ir zadejom vaziavom i juodojo smelio papludimi. Tiesa, papludimys dar issiskiria tuo, kad kai buna atoslugis, tai galima surasti karsto vandens saltinius isikasus 20-30 cm giliau. Sake labai "veza" ziema, kai issimaudai vandenyne ir atbegi i toki baseineli pasisildyti ir pasigrozeti gamta :) Ziema ir lengviau surasti tuos saltinius, nes matosi kur garuoja. Vasar sunkiau - matem keleta zmoniu su kauptukais ir kastuveliais besikapstancius ir ieskancius saltiniu :)) Na bet musu stichija maudymasis per bangas, tai iskart puolem maudytis :) Labai pavojingas papludimys maudymuisi, bangos dideles ir netgi sonines, todel nesa i sona. Taip pat pilna duobiu, todel gan pavargom maudydamiesi, nes sunku isstoveti vietoj :)) OK, daugiau nepasakosiu kaip faina maudytis juroje ir sokineti per bangas, nes dar pavydas bambas sugraus...:)

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jo faina Jums ten:) O jus nenorite kokio zemes sklypo ivaldyti :)? Prie vandenyno? :)))

Anonimiškas rašė...

zivile, tu man turesi suveikti original "all blacks" regbio komandos maikona. pazadu saziningai atsilyginti :)

Zivile rašė...

su sklypais tai jo. juk visada sakem kad turesim nama ant vandenyno kranto:) neaisku kada tik:))

o su maikonais tai hmmm. su originalais bus sunkoka. daug vietiniu merginu bele ka atiduotu vien uz galimybe prie ju prisiliesti, ka jau kalbeti apie maikute:))

Anonimiškas rašė...

Klausai, gal yra galimybe Jums deti siek tiek didesnes, o tai atsidarius vel mazute, taip noretusi matyti daugiau detaliu.
ACIU

Anonimiškas rašė...

ei, as juk neprasau nuplesti nuo krutines :)