sekmadienis, gruodžio 17, 2006

Nauji isbandymai, nauji susitikimai...

Sestadieni buvo lietuviu gyvenanciu Aucklende susibegimas. BBQ kitaip tariant. Kadangi iki susirinkimo vietos reikejo nemazai vaziuoti, tai teko issinuomoti masina ir tai buvo pirmasis kartas, kai teko vairuoti masina su vairu desineje :))

Bet visu pirma reikejo issinuomoti masina, kas pasirode gan nemaza problema. Kaip paaiskino n-tojo aplankyto nuomos punkto darbuotojas, dabar pats sezonas ir visos didziosios nuomos agenturos nuomoja masinas tik 3 paroms minimum, nes masinu trukumas ir taip geriau uzdirba. Tai patere ieskoti per mazesnes agenturas, kurios neturi tinklo ar pan. Viena tokia ir radom. Issinuomavom kazkelintu metu Nissan Sunny uz 55 NZD per para. Automatas. Viskas buvo gerai, kazkaip jau siek tiek pripratau prie kitos puses vazinejimo ir matai kur kiti vaziuoja :) Tik sunkiau, kai isvazineji is parduotuves aiksteles, tai norisi i kita puse vaziuoti arba ne ta puse...:)

O siaip labai isvystyta Zelandijoje BBQ kultura - pilna parku, pliazu su specialiai paruostomis vietomis kepti mesas, desreles ir pan. Suvaziuoja visi seimomis, su draugais ir zaidzia sviediniu, klausosi ploksteles bei smaguriauja atsiveztomis gerybemis :) Koks 200 zmoniu vienoje vietoje. Na vietos visiems uztenka, nes nemazas plotas skirtas tiems BBQ. Ne taip kaip pas mus LT - visi stengiasi susirasti nuosalesne vietele, jei jau sugalvoja daryti BBQ...
Labai nustebino, kad visai nemazai lietuviu Auklende, nes internete buvau rades tik viena. Susirinko kazkur 6-7 seimos su vaikais ir kas idomiausia tu vaiku tai visai nemazai. Bet misriu seimu vaikai jau lietuviskai nelabai sneka, o ir lietuvisku seimu vaikai, kurie dar tik bando sneketi, bet atrodo, kad angliski multiku kanalai daro savo ir jie jau bando kazka angliskai veblenti... Gaila pamirsome fotoaparata, tai nuotrauku neturime. Bet zemiau keletas nuotrauku is pliazo, kuriame buvome siandien... Ai ir dar, jau turime ir kur svesti Naujuosius Metus...:)



Komentarų nėra: