ketvirtadienis, rugpjūčio 25, 2011

Broomas pagal Liną

Ale tai kaip Broome varinėjant su 4WD mergom kratosi... nea, mano istorija ne apie tai :)) Mano istorija kaip visada pagrįsta daugiau faktais ir šiaip kas man įstrigo iš Broomo. Beje, kas dar neskaitėte - pradėkite skaityti apie Broomo kelionę nuo pradžių...

1 šokas - Mašinų Nuoma

Živilė buvo atsakinga už maršruto sudėliojimą ir nakvynes, o man teko mašinos nuomos reikalai. Mašinų nuoma Australijoje garsėja kaip "plėšikų šutvė", o tokiose atokiose vietose kaip Broomas, tai iš vis plešia kiek gali. Pagrindinės nuomyklos kaip Avis, Europcar ir pan kiekvienai nuomos dienai suteikia tik 100 km nemokamai, už kitus km reikia mokėti 0.30-0.35 už kilometrą. Tai pradžioje bandžiau nuomotis iš vietinės nuomyklos BroomeBroome, kuri nors ir brangesnė, bet neturi limitų kilometrams - vis kažkaip mažiau spaudimo "taupyti kilometrus" :) Bet rezervuojantis Jeep Wrangler (Živilės pageidavimas), jų sistema nulūžo ir bebendraujant emailais išsiaiškinau, kad ten kur mes norim važiuoti būtinai reikia Big 4WD ir Jeep'as netinka. O didelio 4WD toms datoms neturi. Na tai ką, bookinaus iš Avis ir atrodė tuom ir viskas baigta su jais. Bet kur tau...

Važiuojam pasiėmę mašiną iš Avis, skambina kažkas - "Tai ar atvažiuosit pasiimti mašina iš nuomyklos?" Taigi jau pasiėmėm, ką čia skambinėjat? :)) Po minutės vėl skambutis - "Tai kad jūsų mašiną matau pro langą..." WTF? Pasirodo skambina iš BroomeBroome. Atrodo gi viską išsiaiškinom emailais, o ir jokio confirmation nebuvau gavęs. Sakom "Sorry", o mintyse galvoju ar pateikiau aš jiems kreditinės numerį ir kiek gi čia dabar nuskaičiuos... Tai tokia šiek tiek su šoku kelionės pradžia :)

Bet viskas baigėsi laimingai. Niekas nieko neišskaičiavo ir nervų gadintis grįžus nereikėjo :) O su 4WD susukom beveik 2000 km ir už kratymosi malonumą sumokėjom apie $1500...

2 šokas - Varlės

Pratęsiant šokų temą, kadangi mes visur gyvenome laukinėj gamtoj, tai visur buvo perspėjimai dėl varlių. Vienoj vietoj - "Prašome nuleisti dangtį, kad varlės į klozetą neįšoktų", kitoje instrukcijos kaip reikia elgtis pamačius varlę - "1. Rėkti; 2. Nustojus rėkti paimti popieriu ir išnešti varlę į lauką", bet pirmojoje gyvenimo vietoje Eco Beach, jokių instrukcijų apie varles nebuvo.

Vieną naktį miegu sau, o kad suklyks Živilė iš tualeto! Vos negavau širdies infarkto. Galvojau gal kokia gyvatė į vonią įsliuogė. Bet pasirodo ne, kokių 3 cm varlytė pralindo kažkur pro plyšį ir atsitūpė ant vandens čiaupo, o Živilė naktį nieko nematydama pabandė atsisukti čiaupą ir tiesiai ant varlės... :))

3 šokas - Derbis

Na ir kad jau apie šokus, tai didžiausias man šokas buvo Derbio miestelis. Kadangi atstumai iki nakvynių nemaži, tai teko įtraukti į nakvynės sąrašą ir Derbį. Vienintelis dalykas, kuo jie didžiuojasi, kad turi didžiausius potvynius/atoslūgius Australijoje. Siekia iki 10 m.:


Čia gražiausios nuotraukos ką galėjome išpešti. O šiaip nykus miestelis. O ir "viešbučių" brangumas! Susiradom kažkokį Boab Inn už $220 per naktį. Supranti, kad užkampis, bet už tokią sumą tikiesi kažko padoraus, o gavom motelio kambarį be langų! Toks Amerikoj kainuotų max $50, o čia... Tai nusprendėm, kad jų koziris nemokamai rodoma Foxtel (mokama TV Australijoj) kambary, tai už tai ir kaina tokia :))

Taigi, jei planuositės kelionę šiam krašte - stenkitės kiek galėdami išvengti Derbio! Pigesnių nakvynių nelabai ir surasit ir jaučiu jie kai jau sulaukia kokio turisto, tai ir bando pasipelnyt :) Kas ten skundėsi, kad Melburne blogai gyvent - siūlau važiuot į Derbį, gal pasikeis nuomonė :))

Broomas = poilsis

Bet šiaip labai gerai pailsėjau. Man labai patiko gulinėtis pliaže, ypač kai yra šešėlis. Per visas dvi savaites sugebėjau nenusvilti niekur. Pažanga... Dar kas gerai, kad Broomo apylinkėse temsta labai greitai. Vos tik nusileidžia saulė apie 18 val ir jau tamsu. Tai visas dienas ėjom miegoti apie 19 val. Grožio miegas :)

O ir važinėjant visai fun klausytis Živilės spygavimų, kad "tuoj užklimpsim" arba atvažiavus į nakvynės vietą kažkur kalnuose, rasti tarptautinį oro uostą:


Su muitine:


Ir kapu savo šuniui (?):


Linksmas šeimininkas pasitaikė :)

Visai nieko tas Broomas sezono metu. Gal tik kiek brangokas, jei nevažiuoji su karavanu nakvynei ir su savo maistu. Per nepilnas 2 savaites su aviabilietais, nakvynėmis ir maistu išleidom apie $10,000. Liza sakė, kad net ir namų nuoma pačiam Broome prasideda nuo $800 per savaitę, o tokių kaip butų tai beveik ir nėra. Melburne žymiai pigiau :)) Tai reikia kalnakasybos ar naftos pramonėj įsidarbinti norint ten gyvent. Na ir dar reikia išbandyti Broomą per ne sezoną. Gal nulėksim kada - tada ir parašysim...

1 komentaras:

Simonas rašė...

Šauniai parašyta :DDD