šeštadienis, sausio 22, 2011

Australian Open arba Kopūstai...

Kad taip šauniai Berankis sutriuškino Nalbandianą, nusprendėm šiandien nueiti pažiūrėti teniso - gal pavyks patampyti nervus ir 7-ai pasaulio raketei?

Kadangi Živilė su sporto žiūrėjimu nedraugauja, tai į mačą susiruošėm su Remiu, kuris atvyko iš Sidnėjaus pokerio pažaist. Nors ir man, kiek atsimenu iš praėjusio karto, teniso žiūrėjimas Australijoje nelabai patinka - būna žiauriai karšta, sėdi ant saulės ir svyli. Tai iš pat ryto visai apsidžiaugėm, kad apsiniaukę. Bet vos tik pajudėjom į kortus - iškart išlindo saulė ir vėl eilinį kartą nusvilau, nors tepiausi saulės kremu ir buvau su skryblium :))

Į varžybų pradžią šiek tiek pavėlavom, nes pasirodo mieste vyko kažkokia demonstracija ir tramvajų nukreipė aplinkiniu keliu. Teko kulniuoti peščiom :) Įdomi procedūra prie kortų, kai jau mačas vyksta - visi norintys žiūrėti į kortus neįleidžiami ir laukiama, kol bus pertraukėlė tarp "geimų"*. Atrodo kaip koks anšlagas ir nėra vietų :)

Iš karto patraukėm prie grupelės Lietuvos sirgalių, gi norisi paskanduoti:

nuotrauka iš vasaraopen.blogas.lt
"Labas, labas. Kaip sekasi?" Žiūrim, kad nelabai sulaukiam atsakymų. Viskas aišku - Australijos lietuviai, English only :) Na bet skanduoti/dainuoti lietuviškai išmokę, kaip ir dar keletą žodžių, kaip antai - kopūstai :)

O apie patį mačą nelabai yra ką pasakoti - per daug Ričardas darė klaidų ir nebuvo Ferreriui per daug didelio spaudimo - KOPŪSTAI, kaip sako vietiniai lietuviai :))




Na bet gal kitam Australian Open Berankis eis dar toliau ir bus proga paskanduoti:
"Mūsų vėliavos plazdės,
Ir Berankis vėl laimės.
Pavydėsit mums visi,
Šiemet būsime pirmi..."

*"Geimas" lietuviškai verčiamas į "Žaismas", bet manau, jei pasakyčiau žaismas - niekas nesuprastų apie ką kalbu :))

4 komentarai:

Unknown rašė...

Įdomu, Berankis net iki Melburno datraukė...bet nelabai kaip jam sekasi tokiam karštyje pietiečius doroti....

Kovo mėn aš su savo antraja puse irgi jau važiuojam į Melburną-viza kišenėje, darbo sutartis pasirašyta, ieškom dabar kuriam čia rajone geriau įsikurti... Gal kada Linai pavyks susitikti, paplepėti-ne tiek daug lietuvių turbūt Melburne yra...Nors turiu pripažinti,kad iš manęs pokerio lošėjas prastas DDD:

Linas rašė...

Na va, pagaliau kazkas ir i Melburna atvaziuoja, o tai vis i Sidneju ir i Sidneju :))

Laura rašė...

O mes va laikom špygas už Ferrerí - bus galima tuomet pasigirti, kad Berankis pralaimėjo, bet čempionui, ir kaltinti burtus, kad jų dvikova įvyko per anksti :) Lauksim šio vakaro!
Beje, apie Melburna.... Nežinau kaip Lietuvoj, bet iš nuogirdų čia, Melburne, susidariau įspūdį, jog šitas blogas pamažu renka fanų ratą ;)

Linas rašė...

Na jau, negi butina pralaimeti tik pries cempiona, kad jaustumeis geriau? :))
As uz Murray. Gal jis pagaliau ikres tam pasiputusiam Djokoviciui :)
O del Berankio, tai nereikia per daug nusiminti. Cia buvo pirmasis jo macas pries tokio rango varzova (TOP10 pasaulyje) ir nereikia tiketis, kad is karto laimes. Svarbu, kad igavo patirties ir is to pasimokys. Bus dar tu Ferreriu :))