pirmadienis, balandžio 06, 2009

St Kilda pier

Kažkaip pastebėjau, kad pradėjom vis mažiau rašyti apie mažus "vietinės reikšmės" nutikimus :)

Savaitgalį kažkaip papuolė šiltas vakaras (+17) rudenėjančiame Melburne, tai išsijudinom pasivaikščioti po Fitzroy gatvę ir St Kilda paplūdimį. Gi pačiam šurmuly gyvenam, o vis tingim kur išsiropšt. Arba aš grįžęs puolu prie online pokerio, arba Živilė kokio aukciono pabaigos laukia eBay'juj :)) Tai sakau pravėdinsim galvas nuo visokių depresinių minčių, paganysim akis į pupas ir pupinus, žiek gal ir nusimaudysim...

Na maudytis nesimaudėm, bet pamatėm kokia vietinė fauna veisiasi St Kildoj. Vandens žiurkės (rakali), kurios maistą susiranda vandenyje (vabzdžiai, žuvytės, krabai), bet mūsų matyta žiurkytė ramiai sau atplaukė iki valties ir įsiropštė į ją ieškoti sau maisto. Įsivaizduojat, miega koks pavargęs bomžiukas sau valtyje ir jaučia, kaip kažkas švelnus per veidą ropoja...:)))

O paskui pagaliau pamatėm ir vietinius pingvinus. Skaitėme, kad jų čia yra, bet dar nebuvom matę. Galvojom, gal vėl turistams sukurtas mitas, bet ne :) Pasirodo jų čia gyvena apie 100 ir tai yra vienintelė vieta pasaulyje, kur pingvinai peri žemyninėje dalyje, o ne kokioje nors saloje. Taigi, jei norit pamatyti unikalių miestiečių pingvinų - atvažiuokit pas mus į Melburną:)

Komentarų nėra: