ketvirtadienis, gegužės 31, 2007

dar viena darbuko istorija

Zodziu pasikviete mane HR'o vadove ir sako. Zivile, mes esam labai patenkinti tavo darbu ir norim tau pasiulyti aukstesne pozicija ir $5.000 didesni atlyginima. Skambetu lyg ir nieko, bet tie $5.000 on top yra per metus, o ne per menesi!!! dabar esu biski susisokokiravus ir vis dar negaliu atsitoketi. Atskaiciavus mokescius turbut gauciau kokiais $300 daugiau per men:)))

Siaip nebloga strategija yra paciam darbdaviui inicijuoti atlyginimo kelima, nes ateini nepasiruoses, o kai pasiulo pakelti atlyginima a la 300 lt per men, is soko prarandi ama ir net normaliu argumentu, kodel turetu buti kitaip, nesurezgi.

Zodziu. Prigavo siandien mane:) bandysiu ryt taisyti situacija ir deretis, bet faktas, kad siandien uz save neatstovejau.. et....

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Zivile, siandien kaip tik tvarkiau senus docs'us ir radau pranesima pie atlyginimo padidinima Phillip Morris... yra didinama tiesiog 5-10% ir gauni laiska apie tai:) Kiek zinau, taip yra BITEJ ir daug kur.

Manau, kad atlyginimo derybos kitur yra kitokios...ypac, kai uz tai atsakingi HR ir turi sistemas. Tai nera panasu i vadovo priremima prie sienos ;) Islaidos darbuotojams turbut valdomos kaip islaidos popieriui...Taigi, 5000USD/men turbut nelabai galetu dideti?:)) Nes po metu keliu jie tiesiog nebegaletu taves ipirkti!

Bet kuriuo atveju laikau spygas uz tave!

Anonimiškas rašė...

Sveiki,
Zivile, as kaip tik siandien sedziu ir laukiu laisko su ateinanciu metu atlyginimu ir pareigomis. Faktas yra tas, kad tai kas bus parasyta laiske, ta ir gausiu ir jokiu derybu... Jei nepatiks, turesiu pasirinkima tik pakeisti darba.
Bet siaip linkiu tau sekmes derybose:)

Zivile rašė...

esme ta, kad man jie nenori moketi rinkos minimumo:) itariu galvoja "pigi darbo jega is rytu europos", pakelsim nors kiek ir toliau dirbs milijona overtaimo ir dar bus dekinga;) tas nefainiausia. ir kas baisiausia, kad irodyciau, kad yra kitaip turbut reikia iseiti.. ir chebra iseina. pas mus dar nebuvo savaites kad kas neiseitu.. nu, teisybes delei, nebuvo savaites, kad kas neateitu:)