šeštadienis, lapkričio 25, 2006

NZ - 2 diena...

Na ka, pirmas ispudis apie NZ nekoks. Mayt veikia kulturinis shokas ir tai, kad musu Seimininke gyvena priemiestyje. Zivile net liudesys apeme... Aucklande pagrinde daug priemiesciu, kur stovi vieno auksto nameliai, o tik Centre yra daugiauksciai, bet esme ta, kad musu namas yra tokioje vietoje, kur nieko salia nevyksta, t.y. neiseisi nei i vietini bara koki ar pan. I supermarketa ir tai reikia vaziuoti 15 min... O dar tas vejas... Perspejo, kad NZ vejuota salis, bet sake, kad Welingtonas, tai labai keista, kad ir Aucklandas toks vejuotas. Kas tada darosi Welingtone? :)) Oras atrodo siltas apie +20, bet kai papucia vejas - taip salta pasidaro :)) Gerai, kad nors viena megztini pasiemiau, vis turiu su kuo vaikscioti :))
Seimininke irgi savotiska - kai buna namie atsidaro visus langus ir pasidaro skersveji namie. Priskrenda musiu, kurios vis nervuoja Zivile :) Grindys pasidaro saltos, todel greit atsala kojos ir tada sunku atsilti. Is vis pagalvojome, kad turetu NZ eiti grindu apsiltinimo verslas - iskloji visa namo auksta sildytomis grindimis ir nebutu salta kojom, o tuo paciu ir visam :) Dar musu Seimininke labai pedantiska - viskas turi buti taip kaip ji nori. Va pastumiau stala, kai sedejau ant sofos, kad kojos tilptu, bet vos tik pasikeliau kazkur nueiti, jau ji taiso stala i vieta. Dusas turi buti pakabintas butinai taip kaip ji ipratusi ir nori, duso kabinos durys - butinai uzdarytos ir t.t. ir pan. Dar ji labai megsta ziureti Amerikietisko Ketco dvikovas, na kur stambus vyrukai vaidina, kad mushasi :) Tipo, as moteris, todel man patinka ziureti i pusnuogius gerai nuaugusius vyrus :) Cia Zivile sita issiaiskino, nes as kol kas nelabai suprantu ka ji kalba. Klausausi jos dialekto issiziojes ir tik perklauses ir pamastes ko galejo klausti - supranti kazka...:)


Taigi, kad isklaidyti niuria nuotaika ir pabegt nuo Seimininkes siandien patraukem i centra, i pagrindine ju gatve Queens Street. Nusipirkome pagrindinius dalykus - nuolatini i autobusa, Aucklando zemelapi ir adapterius rozetems. Labai idomus nuolatiniai cia - isduoda korteles su chip'u, i kuri uzprogramuoja kiek galioja tavo bilietas. Atvaziavus autobusui ikisi kortele i tam tikra skyle (kaip ATM), vairuotojas patikrina ar galioja ir aparatas atspaudzia bilietus. Nuolatiniu kaina priklauso nuo per kiek zonu nuo centro zadi vazineti. Mums reikejo 3 zonu, kas yra 99 NZ$ per men. Taigi siek tiek pasivaiksciojom ir kadangi vis dar neatsigavom nuo skrydzio, vel ejom gan anksti miegot...

Beja, siandien turim jau interneta. O geriausia, tai kaip ji gavom! Musu Seimininke pasiule dial-up'a, t.y. per telefono linija, bet as netycia pagavau Wireless Interneta is kaimyninio namo, kur vienas vyrukas dirba is namu. Ir ne bet koks Wireless, o 50 Mbps! Musu telekomunikacininkams dar toli iki tokio :) Taigi turiu visai padoru interneto greiti ir visai uz dyka! :)



Zemiau musu Seimininke ir mes susiruose keliauti i Miesta prie savo stoteles:


Komentarų nėra: